Olen juba ammu olnud suur sushi fänn ning juba pikemalt sushi meisterdamist harjutanud. Nüüd jagan oma etappe teiega! Valmistan kõige tavalisemat sushi maki rolli. Sushiga juba tuttavamad inimesed- ärge pange pahaks apsakaid, võite alati kommentaaridesse nippe jätta! :)
Valmistamiseks vajad sa:
Soola-või suitsulõhe
Avokaado
Krabipulki( ise kasutan sushi jaoks mõeldud pikki krabipulki, mida saab igast poest, aga võib ka tavalisi kasutada)
Värske kurk
Farmi Original toorjuustu
Marineeritud ingver
Sojakaste
Wasabi
Nori( vastavalt siis kui palju tahate teha, on poes saadaval nii viie-kuni kümne lehelisi pakke)
Sushi riisi(soovitavalt Veski Mati oma)
Valmistamine:
Valmista riis vastavalt pakendil kirjeldatule. Seejärel pane riis sõela sisse ning aseta sõel kraanikaussi. Järgnevalt pese riisi veega kuniks näed, et riis pole plögane. Lase riisil jahtuda. Samalajal kui riis jahtub valmista ette komponendid. Selleks viiluta lõhe, kurk ja avokaado.
Kui riis jahtunud ning komponendid ette valmistatud, alustame sushi rulli keeramist. Selleks aseta nori läikiva poolega bambusmati poole ning umbes 1 cm kaugusele alumisest äärest. Pea meeles, et riisi norile pannes peab sul 1cm ruumi jääma igast äärest. Võta piisavalt palju riisi, et nori oleks ühtlaselt umbes 1 cm paksuselt riisiga kaetud. Seejärel aseta endale meelepärased komponendid riisi alumisse äärde, näiteks avokaado viilud, lõhe viilud, krabiviilud ning määri toorjuustu riba teiste komponentide peale. Komponente saab ka erinevalt kombineerida, nii kuidas endale meeldivam oleks. Rullides jälgi, et sushirulli liiga tugevalt ei keera. Rullimisõpetusi on netis palju, asetan siia ühe neist: https://www.youtube.com/watch?v=hfNhqawvSr8 . Kui rull valmis, lõika sellest parajad tükid ning aseta vaagnale, taldrikule või mujale meelepärasele kohale.
Serveerimisel aseta lauale ka kindlasti sojakaste, wasabi ning ingver.
Head isu!
PS! Sellel pildil on ka california roll ehk tagurpidi rull, ärge laske end sellest häirida.
No comments:
Post a Comment