Juustukoogid on alati väga maitsvad olnud , kuid kõige rohkem populaarsust on kogunud Manhattani toorjuustu kook ning seetõttu proovisin isegi-tulemus sai super hea!
Vajaminevad asjad:
Põhi:
8 Digestive küpsist
50g sulatatud võid
Täidis:
400 g toorjuustu( mina eelistan Philadelphia full-fat toorjuustu, kuid kui on meelepärasemat, siis võib ka muud kasutada).
75 g suhkrut
2 suuremat muna
1 tl vanillisuhkrut(ise eelistan seda) või 0,5 tl vanilliekstrakti
Kate:
250 g hapukoort
2 sp suhkrut
1 tl vanillisuhkrut või 0,5 tl vanilliekstrakti
Valmistamine:
Sulata või ning samalajal purusta küpsised enam-vähem ühtlaseks puruks. Sega või ning küpsisepuru omavahel. Suru võine küpsisepuru 20-23 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ning pista külmkappi. Soojenda ahi 180-kraadini. Senikaua kuni küpsisepuru taheneb ning ahi soojeneb, valmista täidis. Selleks sega kõik ained omavahel, et segamine sujuvamalt kulgeks, peab toorjuust olema toasoe. Kui pead vajalikuks, siis võib massi läbi mikserdada. Vala segu küpsisepurule ning aseta vorm 25-30 minutiks ahju. Kui näed, et mass on enam-vähem hüübinud, tõsta kook 20 minutiks jahtuma. Keera ahi 230 kraadini. Katte valmistamiseks sega omavahel hapukoor, suhkur ning vastavalt soovile kas siis vanillisuhkur või vanilliekstrakt ning vala ettevaatlikult segu koogile. Küpseta kooki ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et kate on pealt kuivemaks muutunud.
Lase lõplikult jahtuda.
Serveerimiseks kasutada meelepäraseid marju, puuvilju jms. Mina eelistasin füüsaleid- annavad mõnusat hapukust ning värskust!
Head maiustamist!
No comments:
Post a Comment